Monday

debaran melanda diri

hai assalammualaikum.. apa khbar semua,, heheh lama gile nad tak update blog kan..aiyarks.. teruk betul.. isk isk isk..pemalas.. tu lah sbnrnya idea ni bersepah ruah tp kemalasan menguasai diri.. ermm,., :(

tuk pengetahuan korang dua tiga menjak ni nad sibuk prepare tuk interview deejay kat RTM Pahang.. tu yg malas sangat nak berblogging ni..

mungkin ramai yang duk ckp..eleh ea lah tuh.. padahal kat fb online sokmo.. lambat cerah ari.. online jerp.. ermm.. sedih tau korang pk mncm tuh.. adoii mcm nad ni takda kerja lain ker? duk online jerp.. touching tahu tak!!~ tp tulah.. nad terima.. dah ada betulnye.. ea ta. makaseh lah pada org2 yg perihatin pada nad... hehe..

tuk pengetahuan korang.. nad mang lah on fb 24/7 sebab nad on by phone.. nad pakai galaxy tab 7 plus.. so kat situ ada lah application fb dia yang boleh nampak kita online 24/7 without offline.. nad offile ke..online ke.afk ke.. dia tetap appear online.. so nampak lah yang nad ni online sokmo..aishh.. rosak2.. nad plak malas nak uninstall dia dari tab tu.. biorkan je.. so harap pasni..simpan2 lah sound korang tu ea.. :) tp kalau nak teruskan mengingat apa salahnya..

20hb.. aish.. esok.. eh esok apa.. ni ha nak dekat dah.. aiyarks.. nad tak tdo lagi ker.. ermm,.. kul 1 mesti tdo.. lau tak matilah esok muke tak fresh.. ea tak?

esok interview kat RTM Pahang as a deejay.. ni deejay betul2 tau.. mang lah nad ni deejay skrg.. tp skrg ni nad deejay radio online.. hehe berbeza tau..



nad mang suke jadi dj ni.. tp tu lah tak pernah terpikir pun tuk jadi dj radio betul2.. ehhehe sebab nad takut nak p audition :( tunggu punya tunggu.. esok tiba waktunya.. ermm.. nebes  tau.. ni 1st time nad akan present.. berlakon..baca berita, nyanyi n mcm2 depan org yg menilai.. adoii.. cuak2..

mula2 takut.. kadang2 sampai nak nangis.. ea lah... adoii... org yg pemalu mcm na ni.. n tak konfident ni nak cube nasib.. ermm :( 

mcm na lah agaknya kan.. tunggu jelah esok nnt nad akan cite mcm na perasaan tu esok.. skrg ni..nad nye nebes berkurang sebab tadi siang jumpa mama n abah.. adalah meke suntik semangat sikit.. ingat pesan ayah...
'dalam dunia ni... keyakinan tu penting.. jangan rendah diri.. semua sama.. setiap ciptaan Allah swt.. semuanya sama.. takda lebih takda kurang....berani,,yakin pada Allah..' jangan putus asa sebelum berusaha..

nana pula pesan... 'ingat..jangan malu..buang malu tu jauh2..sebab..kalau malu tu ada dekat..maknanya kita melakukan sesuatu yang memalukan diri kita..'

walau bagaimana keyakinan pun kita.. tp rasa rendah diri tu peli ada.. betul tak?

tu yang nad rasa... ntah lah.. tp berbekalkan nasihat dari abah rasa mcm truja plak.. 

....... ok lah nad nak zz... sok nak bangun pagi.. doakan kejayaan nad ea... moga impian jadi kenyataan dengan izinNya.. ..