Wednesday

Aku Berjaya ke Top 5 Pencarian DJ

TOP 5 LISTING

huhuhu... tak dapat tdo.. ingat nak tulis pasal semalam... 20hb.. tibe2 nengok date.. aish.. 22hb.. mana 21hb? kehkehkeh... tertinggal 1 ari..  ingat ke nak post entry ni 21 hb..tp terlajak.. hehehe.. takpalah ea tak?

okey lah..entry kali ni simple.. takda apa pun..just nak stOry ngan korang pasal mcm na interview nad kat RTM 20hb ari tu.. hehe.. 

nad punyalah sibuk kat sana..sampai tak sempat nak bergambo pun..aishh... ruginye la... adoii.. :(

dah lah sekali je kenangan ni.. erm.. takpalah..semua dalam memory.. akan terpahat selamanya..


20hb tu nad kuar 8.30 pagi.. tunggu farah n ruby.. sebab meke nak p sekali.. pastu sampai sana kul 9.. org pun tak baper ramai lagi..  mula2..kami daftar.. aish nad no 7.. waduh.. nebes2..

tunggu punya tunggu.. mulalah majlis.. ermm..seramai 33 org semuanya (termasuk yang datang lewat)... TASK PERTAMA : kami pun kenalkan diri sorang demi seorang.. aishh berdebor.. ketaq kaki tangan semua..

semua hebat2 semua.. nad nengok.. adalah nad kenal ngan 2 lelaki ni.. nampak dia mula2 nad dah rasa dia hebat.. pakai kot.. semua segak lah..cara bercakap..pengalaman.. mak aih.. nebes..

nad kenalkan diri nad.. n tunggu sorang demi sorang kenalkan diri... selepas tu.. TASK KEDUA : kami semua kene ke bilik baca berita.. disini kami diberi satu full script berita tuk dibaca.. mak aih..panjang tau...

so sorang2 kene masuk.. nad no 7 n nad pun masuk lah..dengan keadaan bilik dia yang sejuk tu.. nad pun duduk..pakai earphone.. hehe.. mic dia mak aih..besor gedabak..  nad nengok kat cermin luar..ada org tunjuk jari 1.2.3 tandanya boleh mula..dengan selambanya..nad pun baca... page 1.. oke.. page kedua.. mak aih..semput den.. panjangnye lah biter ni.. hikhikhik..  penat gak..sebab kene mantain suara n nafas.. aish.. nad pun lulus.. n kene turun ke bawah.. tuk TASK KE TIGA .. task ni akan menentukan kita layak ke TASK TERAKHIR atau tak..

TASK KETIGA ni kite di kehendakki buat persembahan.. dalam masa 2 hingga 3 minit... kite kene tunjukkan bakat kita secara spontan :D

dup dap dup dap..mula2 nad nak wat deejay.. tp tibe2 pihak yang terlibat kuar katanya.. task ketiga ni kene buat lintas langsung.. :O hah seme terkejut..adoii..mcm na nak wat lintas langsung.susah susahh.. aish..

takpalah.. nad cube lah.. peserta pertama failed.. peserta kedua lulus.. peserta ke 3,4,5 dan 6 failed...
nad peserta ke 7 lulus.. peserta ke 8 failed.. ke 9 lulus.. yang ke 10,11,12,13 failed.. 14 lulus..
peserta 15 hingga 20 failed.. pastu rehat... sorang demi sorang balik.. tinggal kami berempat jerp..

kami pun rapat lah berempat 2 lelaki 2 perempuan. bincang antara 1 sama lain.. kami tak leh tarik nafas lega lagi sebab ada lagi 13 org belum diuji task ketiga..


sementara tunggu habis.. kami dibawa ke bilik baca berita.. 1st time nengok mcm na meke buat siaran berita jam 5 TV1 lintas langsung dari kuantan.. hehe.. sebelum baca berita.. seme diambik kira.. rambut senget..tie senget..apa2 lah mcm2.. hehe.. baru lah jalan.. hihi.. cara senyum pun di ambil berat..

kami di bawa nengok cara meke on air.. masa tu ada deejay ngah on air.. pastu nengok tempat meke baca berita tuk redio n macam2 lah.. seronok..deejay2 sana semua hapening..baik.. mcm retis :D

masing2 tak sombong n sedia tunjuk ajar n kasi tips kat kami berempat :)

now dah setel kami kembali ke tempat task tiga.. 13 org masuk belum beraksi.. hehe.. peserta no 21,22,23,24,25 failed.. 26,27,27 failed.. lega dah ati nad.. hikhik.. 28 lulus... wah? ada sorang awek..cun orgnya.. hehe..dia lulus.. now berlima lah kami.. sebab peserta no 29 hingga 33 failed.

kami pun praktis.. praktis dan praktis.. aiyarks.. kene present 1 perkara lagi.. TASK TERAKHIR : konti maknanya cara kita deejay n create 1 segmen :D

awek yang akhir tu dapat..tp dia tak pandai deejay..dia more tu wartawan.. aku pun kasi lah tunjuk ajar dia...org kata sharing is caring.. kasi 1 idea tuk dia wat segmen.. :)

now dah tibe masa nad berdepan dengan semua tu :) last job.. n i hope i can do it :)


nad present.. erm. dia kata oke.. voice ok..cara ok.. seme ok.. now nad kene tempoh 1 soal jawap tuk menguji tahap iq nad.. pengetahuan am.. erm :( nad rasa nad gagal kat sini..

dia tanya pasal politik mula2. nad leh jawap.. pastu dia tengok resume nad..dia tanya pasal Forex :(

uwa!~ sikit demi sikit pasal banking..pasal ekonomi.. n nad gagal..

'i'm sorry sir.. saya tau saya salah..saya tahu saya tak patut bersuara mcm ni.. tp saya tak dapat jawap soalan tuan..'


sedihnye.. dia kasi soalan lain tp tak dpt jawap jugak :( pastu dia tanya pendapat.. ok nad jawap.. akhirnya dia kata tunggu jawapan.. nad kuar ngan sedih sangat..nak menitis air mata :(

sorang demi sorang kuar dengan keadaan yang agak sedih..sebab mungkin soalan dia mencabar sangat.

================================

akhirnya semua bersuara.. kami diberitahu..keputusan akan diberitahu melalui surat ..dalam masa terdekat.. :(

================================
now kami berempat masih contact.. masing2 tak tahu jawpan.. harap lah berjaya.. dengar kata dia nak cari wartawan dan deejay.. ermm.. antara kami berlima sapa lah ea yang takkan dapat :(

sedih kan.. org kata kegagalan adalah kejayaan bagi kite.. tp pada nad.. kegagalan adalah kehampaan..

sangat hampa..

nad dah dua tahun jadi deejay radio online.. ni peluang nad tu jadi deejay radio sebenar..

kalau nad gagal :( ermm.. mesti mengalir air mata..

dan nad rasa nad tak layak dah jadi deejay online

:(

sedihnye ati

walau bagaimanapun nad dah cube yang terbaik..

seterusnya bergantung pada Allah SWT..

kalau ada rezeki nad maka adalah..

===============================================
hanya mampu berdoa..semoga ada sinar


Ya Rabbi, bantulah hambamu ini
hanya mampu menadah tangan
bersujud ke hadratmu memohon ampunan
Tiada kudaya tanpa pimpinan Ar Rahman
Jangan biar ku dihanyut dalam kekecewaan..


Ya Allah, hanya Engkau yang mengerti
Lumatnya sekeping hati
Kurelakan sejuta impi berlalu pergi.
Biar bercucuran air mata membasahi pipi..
Tiada lagi kuingin berfantasi..
Mengharap impi duniawi menjadi realiti..


Dunia ini tiada yang abadi..
Luka yang dalam menghuni sanubari..
Ingin kusingkir menjauh pergi..
Tiada gunanya diri menangisi..
Telah tertulis dalam takdir Ilahi..
Cuma kuinsan kerdil lemah sekali..
Kala nestapa air mata teman sejati

===============================================

kawan2 tolong doakan nad ea..

k lah nad nak zz..esok nak kerja..

Assalamualaikum

credit : google