Wednesday

...Dimasukkan Ke Hospital


‘mulai skrg..mama nak along ubah cara hidup along... kurangkan online..jaga kesihatan.. tdo secukupnye..makan tu ikut masa.. mama taknak peristiwa ni berulang kali’ (kata mama)
‘abah nak long duk dengan kami dua tiga ari..sebab ada apa2 kami leh jaga.. tinggalkan dunia along tu.. dunia internet semua tu..’ (kata abah)
‘tu lah tdo lagi lambat..’ (kata kawan2)
‘awak masih muda.. jaga diri tu..hargai diri tu..jangan sia2kan masa yang ada.. awak tahu tak..  tak pernah dibuat org, org muda mcm awak kene darah tinggi sampai mcm ni skali.. awak kalau jatuh dah  boleh mati.. jangan biarkan diri tu tak cukup tido..pemakanan kene jaga.. jangan sampai panas badan awak menyebabkan darah dalam kepala awak leh pecah.. dan ini bukannya nyer mainan.. its..serious.’ (kata doctor dengan tegas.)
Erm!!~ ye!~ trima kasih atas nasihat tu.. ntah lah..aku bosan kalau aku tak buat semua ni!~ sebenarnya aku pun tak tahu mcm na aku leh asingkan diri aku sebegini rupa.. entah lah.. aku buntu..
Selepas waktu aku kerja..aku terus tutup pintu dunia aku.. bukan selamanya tapi kebanyakkan masa.. entah lah.. tak tahu kenapa.. mungkin sebab keadaan sekeliling aku...  kenangan wat aku bosan untuk menghadapi dunia2 mendatang.. tp tak baik aku ckp mcm tuh.. L
aku ada ramai kawan.. tp kawan kat sini tak best.. mereka semua membosankan.. aku tak suke menghabiskan masa aku kesana kesini.kuar nengok wayang.. and semua.aku tak suke.. kalau aku buat semua ni aku jadi makin letih... pada aku bile aku online..aku dah rehat..rehatkan minda aku dari semuanya...
Aku online bukan sampai aku lupakan keluarga..bukan sampai aku lupa untuk menunaikna kewajipan aku sebagai seorang muslimah..aku tak lupa semua tu..aku tunaikan kewajipan aku.. cume ia..aku jauh dari kawan2..sampai kadang2 aku buat housemate aku tak merasai kewujudan aku..aku tahu ia salah aku.. L
Aku tak suke nengok tv..aku tak suke duk melangu sambil tak wat pe..study? aku study..sapa kata aku tak study..mcm2 aku study..sampai aku tak tahu aku nak study apa dah.. hehe!!~.
Ntah lah..ni bukan main2.. yes!` sorry melawak sikit..  baiklah..aku ngaku aku takt sbnrnya... sbnrnya aku dah tahu aku sakit.. dah lama dah aku ngidap sorg2..  dah nak setahun lebih.. tp baru ni parent aku rasainya.. kdg2 nampak meke risau, aku plak yg susah ati..cube bayangkan kalau ni kire penghujung hayat aku..erm.. ntah lah..  siapalah aku nak ckp pasal ni..
Aku ni tak tahu apa yang aku stress kan.. aku tak tahu..sebab ntahla... pening kpala aku pk.. n now.. ni yg buat aku stress iaitu pk apa masalah aku... nak kata msalah duit? Erm!!~ mustahil.. nak kata masalah kerja..
jenis aku..kerja is kerja..  aku mang professional..ops.. sorry to say..but itu lah aku..slama 4 tahun aku kerja..dari selangkah ke selangkah..aku takda masalah disiplin or whatever..  so kat sini masalah kerja mang aku tolak tepi..  cume aku harap..aku leh dapat kerja yang lebih baik lah.. tp kerja skrg pun dah stabilkan aku.. cume harap2 dapat yg lebih terbaik..
Ke??? Aku pk kan masalah umah sewa ni kot.. ea lah.. kawan aku dua org ni duk nak kuar dari umah sebab dapat job lain..sorg nk kawen.sorang lagi dpt kerja  lain.. uwa!~
seyesly masalah ni,menganggu aku..sebab aku takut kot tinggal umah sorang..sapa nak teman aku.. L walau pun aku duk spend masa ngadap  lappy tp sometime aku risau gak tinggal sorang L aku malas nak ulang alik ke umah nenek atau mama.. sebab jauh.. so nnt aku bermasalah plak nak ker office.. uwa!~ pening aku.. masa dah nak dekat.. !~ tp takpalah.. nengok lah mcm na..
pening aku..  lagi per lagi masalah aku yek? Em.. pk2.. blaja? Tak kot.. sem ni   dah lah aku gatal2 p extend.. ahhaa.. tak bertempat.. sebab aku risau bulan ni aku sibuk.. tu yg malas nak sambung.. tp next sem aku study balik.. btw aku tak rasa masalah blaja ni besar melainkan jarak.. nyesal plak aku wat pjj  ni.. ulang alik ke shah alam setiap minggu maybe wat aku penat.. erm!~ entah lah...  ye lah..aku nak kene spend belanja besor kot.. mana untuk transport.. hotel makan minum..aiyarks!~ rabak poket.. hehe... tp tu namanya adat blaja....ea tak? Ehehe!~ okey. ..
Lagi2 masalah apa ea?? Masalah kawan2.. takda plak.. cume malas nak lepak2 ngan kawan2.. well.. leh jimat tau.. duit untuk lepak..karok.makan minum.. wayang.. bowling.. minyak n seme2 leh save wa ckp sama lu.. hehe.. J
Umah ni plak..duk free jerp.. cume makan minum je berbayar.. company sponsor..so apa yang tak bestnyer.. J
Masalah yg lain? Boyfrenz?? Ahhaa?? Adoii ni mang lah masalah tp tak lah teruk sangat..wkakaka!~  tp kan.. rasanya kan.. mungkin pasal ni kot.. malam sebelum aku sakit tu..aku duk mendeejay..ngah syok2 mendeejay .. tibe2 alamak.. ari ni birthday some1 lah.. oh ni.. mcm na nak wish..ngah deejay.. so wish je lah kt redio..mesti dia ngan dengar.. tibe2 dia nak kol..tp .. tak leh nak jawap..sebab ngan online.. simcard masuk lam moderm.. so.. merajuk lah dia.. ‘dia’.. ‘dia’ yang dimaksudkan adalah org yang saying sangat kat aku..lama kot dia tunggu.. tp. Uwa!!~ aku tak leh time lagi lah.. mcm na ni.. L
Sian dia.. mungkin rasa bersalah ni kot buat aku terpk2.. n tibe2..oh ni..sakitnyer kepala..esok tak leh p office.. tak tahan..mcm nak pecah..bawak lah p klinik.. ha????? Darah naik tinggi,.. doctor suh balik dulu..sebab  aku muda lagi..mana mungkin darah setinggi ni.. malam tu tak daya.. n pagi sabtu tu aku pun kena lah tahan L sempat la tido di atas katil hospital yang empuk tu. Hehe.. sonok gak..  J
So ari ni mcm dah okey sikit.. check2 turun terus normal darah ku.. hehe!~ pening pun tak.. tp tak tahu lah nnt.. ubat pun ada dah ni berpapan.. hehe.. :D tp..doktor tak kasi ubat untuk darah tinggi sebab aku muda lagi..katanya aku tak leh mam lagi..cume kena jaga kesihatan jerp.
Balik lah umah..... sampai kt umah!~ baru je letak punggung di katil.. wah!~ ayat.. laptop.. cari2 laptop!~ buke n online kejap.. yeay1~ windu2..  bukak2 nengok listener kat RileksFM ramai.. pe lagi!~ deejay time seminit dua..wkaka!!~ so.. hello!~ haii!~ anda bertemankan saya!~ MIszNadea!~ i’m back!` hehe.. seronok2.. tp... L uwaa!!~ kejap jerp.. ayah marah L
 kesan dia.. see.. malam ni tak leh online.so sad.. hanya taip entry ni sambil dengar lagu kt winamp jerp.. uwaa!~! bosan L. Taip kt word.. nnt terus publish.. hehe.. ok lah tu kan..dari takda wat paper..
So kesimpulan yang aku cube citer kat sini adalah.. ntah.. aku tak tahu... takda motif.. maaf kalau merapu L

p/s : entry ni tulis pada aria had malam... ari ni baru leh post..sebab broadband celcom kene rampas ..now.dah dapat !!~ :D