Berwajah baru

Hai .. Salam 1 Malaysia...


Hari ini aku spendkan hampir seharian didepan laptop. Sampai makan pun tak.. kebetulan minggu ni ABC jadi takdalah rasa  bersalah sangat. 

Apa yang aku buat depan laptop ni? tak bosan ker? sebenarnya banyak mende yang dibuat selain dari promot barangan yang aku jual ( hehe berbisnes online jugak aku ini) . Aku spendkan masa ngadap pak google dan juga tutorial2 dari teman2 untuk buat balik blog aku ni..

buat balik blog??  siapa yang pernah jenguk blog aku ni mesti ingat aku nye templates blog yg sebelum ni.. erm.. 


Dua tahun lebih kot aku setia ngan templates ni.. akhirnya entah lah timbul masalah dengan aku nye blog sehinggakan hancur semuanya.. sedih..

Aritu aku tringin nak jadi sponsor EmasPutih... dah deal semua ngan dia.. happy lah rasa.. tibe2 sehari lepas GA tu berlangsung..atau mungkin kurang dari sehari.. ada blogger yg sudi sms aku bgtau blog aku kene hack.. masa dapat sms dia tak perasan lagi.. then nengok kt fb dia post kata kene hack ker? emm. aku pun bukak lah blog.. apaaaa!!!!~ ini yg kluar..



ermm... aku cuak la.. ermm apa semua ni.. takpa lagi.. rupanya kawan yang sms tu ckp semua org dah nampak n aku pun bukak lah blog EmasPutih n lihat komen2 dia.. OMg! adalah insan2 yang komen berkenaan dengan blog aku ni.. 


Sebenarnya aku mang tak sangka lah.. aku konfius jugak..adakah disebabkan aku lewat renew domain sehari dua? erm.. Tp.. setahu aku kalau org tak renew domain lain kluarnya.. tp takpa.. aku cube bincang dengan provider domain.. kemungkinan besar disebabkan oleh lewat renew domain sehari dua dan semua tu diluar kawalan beliau.. ermm.. ada pelbagai pendapat lain dari teman2 aku yang bijak I.T. aku cube lah log in blogger.com.. terai nengok kot2 ada masalah apa.. alangkah terkejutnya aku templates aku berubah... what!!!


frust tak? nengok jadi mcm ni.. Adakah sebab lambat sehari dua renew domain jadi mcm ni? sampai ilang templates? atau di hack aka dikhianati??

tak tahu lah.. tak dapat jawapan..

Aku spend masa dua ari untuk mula balik.. nak design blog pun tak berapa nak beridea.. so aku belek lah pak google.. 2 blog yang menjadi pilihan aku.. Tutorial dari Nabila Medan dan juga Empayar Bintang 3..

So.. aku mula lah balik pelan2.. sikit demi sikit sampai skrg kira dah siap lah 70% .. ok lah kan.. domain pun rasanya dah oke.. dah takda dah porn site atau site2 yang tak senonoh..tp tak tahu lah.. 

Takpalah blog cantik ke tak cantik ke yang penting blog ni bukan lah porn site yang merapu2 tu kan..

Now semua dah setel, lepas ni boleh lah teruskan berblogging lagi.. 


p/s : RCsad sedih mengenangkan blog hampir rosak.... 


You Might Also Like

14 comments