Sunday

Chat Facebook RetrO

hehe!!~ assalam... lama tak update blog..maklumlah.. otak ni membeku plak.. hehe.. ari ni nak update jap je.. nak share ngan korang.. ala mesti korang perasan kan..chat facebook skrg dah ngarut..susah betul nak cari user online.. kene search nama.. now.. korang nak jadikan dia mcm yang dulu?? ala mudah jerp.. mende alah ni nad amik dari seorang kawan yang share mende alah ni untuk semua orang.. so credit tu muhammad najmi ...

nad dah try n berjaya.. nad gune ChrOme.. so dia ada untuk Mozilla jugak.. korang try lah...

ni cara dia!!~ >D

Facebook Old Chat :D

For ChrOme :

just klik link ni ---- > Facebook Sidebar Chat Reversion  pastu korang install ( korang akan nampak button hijau n install mcm biasa k ) kemudian refresh facebook korang... log in balik :) then siap..

For Mozilla 

ada dua langkah...

1. kene install greasemonkey (klik jerp)  pastu tekan dunload now .. pastu restart lah firefOx korang... 

2. dah install greasemonkey tuh baru lah korang install balik  Facebook Sidebar Chat Reversion  pastu korang install ( korang akan nampak button hijau n install mcm biasa k ) kemudian refresh facebook korang... log in balik :) then siap..

so... chatbOx anda kembali RETRO !!~ hehehe muuahhh!~ :D