Sunday

Ari2 yang memenatkan..


huh!!~ tak lh tido plak malam nie..ntah lah..aku rasa mcm letih tp..mata takleh lelap... nak online lelebih tak leh..sebab line slow sangat..berbekalkan line gprs 20% leh lah bukak blog sambil lepak2 kat BCR..nak blogwalking pun tak leh..sebab lambat sangat..facebook boleh je bukak tapi certain2 part je leh bukak..kalau tak dia akan kuar page cannot displayed.. ntah lah.. kalau search network ada je line 3G tp bile connect takda plak.. dah berbuih mulut kol maxis centre tp tak setel2.. lantak lah.. dah aply strymx tp sampai le ni masih meke takdatang2 lagi umah.. huh!!~ nampaknye kene beli celcom broadband lah..dulu tak suke celcom sebab dia tak best tp kat kawasan nie celcom ok plak...ermm... so takda pilihan lain lah kan..



semalam last nad ada post yang mana nad nak amik exam kan.. ari ni exam nyer paper finance 426.. erm... ya allah.. susah tul lah nak jawap..nie sebab tak study n hafal term2 dia lah,,ermm harap2jangan lah failed.. :( tak tahu mcm na nak hadapi...kalau failed..

nad bergerak ke Kl nek bust ari jumaat kul 11.30.. smpai pekeliling lam kul 4.00 mcm tuh lah.. smpai2 terus nek train ke bandaraya... huh!!~ sampai bandaraya terus p sogo.. shopping lah apa lagi.. ni 1st time p soping nek train...selalunya nek kete.. mudah..bile jalan kaki merendah bandaraya nie..mak aihh..penat.. :( ramai orang semua.. emrm... nak beli banyak takda bujek plak.. tp sempat lah sambar jeans dan juga kasut sembonia... ingat nak beli 2 pasang kasut tuh..tp memikirkan tangan nie ada dua je pastu nak jalan jauh lagi..cancel lah.. pas sudah beli belah,..nad p jalan2 sampai ke masjid india.. percaya tak yang nad tak pernah jejak kaki kat sana... pastu p masjid jamek [betul ker nama nie] heheh.. lupa plak..selalu p kl p shopping mall jer.. terukkan.. sampai sana.. tak sgka beg2 n barangan murah2..aduhai apa lagi..walaupun takda brand..teruja gak..beli beg kat sini..borong lah baju n beg2..mak aihh..beg kat sini harga 14 hengget jerp..korang tau tak..kalau kat kuantan..beg tuh yang sama jenis..dah 39 hengget tau.. tak pun 49 hengger.t.. so apa lagi..rembat lah dua2... tamak ke rakus?? takdalah... biasa2 jerp.. pas tu tanya orang kat situ mcm na nak ke subang..dia kata naik train pergi kl central... fuh... mcm hulu plak.. neves p sana... jalan2 nyer jalan..org ramai.. bawak plak barang banyak.. di pendekkan citer sampai lah ke subang.. hehe.... dah sampai subang tunggu lah sedara ku amik.. balik umah dia... malam tuh sepatutnya study sebab esok exam..tp duk plak ngadap astro..nengok maharaja lawak..aduhaii.... abiss... ilmu yang dibaca lam bus tadi.. pas nengok terus masuk bilik... sampai kat bilik baru nak buke buku... ngantuk.. nak ilang kan ngantuk.. nad kol lah CG... dah kol CG terlajak lah plak.. hehe.. pas je kol dia terus Zzzzz... heheheh!!~

pastu bangun pagi esok....[tak subuh sebab dikecualikan] bangun agak lewat sikit.. dalam kul9.. teruk kan?? ermm... turun bawah.. nengok2 cousin dah kerja..so nad pun cari lah apa leh makan..aduhai ada roti n tuna jerp.. mlas lah makan..... minum air masak jerp.. pastu baca buku... kuatkan ati supaya tak nengok tv.. dalam kul 12 nad pun bersiap2..sebab kul 1 kang kak ayu amik sebab dia nak anta p exam.. dipendekkan citer lagi..sampai lah ke dewan exan.. hehe.. kat situ mcm janggal sikit..sebab nad tak pernah amik exam kat sana... selalunya nad amik exam kat uitm kuantan... tp lupa nak aply mohon menumpang so nad kene amik kat sini..dia wat kat dewan raja muda musa.. ermm.. :(  dari kul 2.15 sampai kul 4.45.. kuar awal.. tak lah awal sangat sebab exam abis 5.15...laparnyer ..aduhaii..tak terkata..... pastu dah siap tunggu kak ct n kawan dia amik... apa lagi terus lah p sek 17 stesen bus  cari bus ke kuantan..masa tu dah kul 7... nengok ada bus ke kuantan kul 8... utama xpress..apa lagi belije lah.. tunggu punya tunggu bus sampai..

alamak..lapae ni... mcm na nie.. nampak lah beger otai..so apa lagi p lah beli sebijik... then lam bus... dia singgah kat terminal pudu..wat dah cantik..kul 9 lebih baru dia bertolak... sampai kuantan tepat kul 12... adess.... penat.. so dijemput oleh anak sedara kak ct..sampai umah housemate ada sorang je..lisa.. tunggu.. sampai umah tak leh tido..duk online.. line mcm ampeh..tp boleh lah..sabar kan... so boring nak wat apa..dah kemas2 kan diri... post lah enrty nie... sampai sini je lah..pasni tak tahu nak wat per..masak?? lapa lagi lah.. :( ke tunggu je esok pagi..ntah.. klah nad rasa nak rehat lah..slmt mlm.. thanks sudi baca ea kawan2.. entry panjang..diari lah plak..haha :P