Search This Blog

Sunday

Selayang Pandang Perlepas Rindu

wow.. tajuk entry malam ni.. hihihi... mcm power jer.. hihi.. sebenarnya malam2 yang indah hari ini nad nak lah luangkan masa sikit update blog.. Actually sejak ada WeChat nad jadi malas sangat nak on laptop. Tp tulah...tak leh lah malas2.. sian blog ni tak dijenguk.. ye tak..

Sambil jalan2 kat youtube.. Terdengar lah satu lagu dari Indonesia.. Tp musicnya macam music kita di Malaysia..  Tajuknye Selayang Pandang Perlepas Rindu.. So sambil dengar lagu ni dekat 50 kali nad decide nak share ngan korang.. So far lagu ni takda lah bermakna dalam hidup Nad ke apa ke.. cume sweet jer.. hehe...



Selayang pandang pelepas rindu
Aku bertemu dengan dirimu
Di satu malam di bulan yang syahdu
Oh halimah kau curi hatiku
Kamu di kota, aku di desa
Kita kan bertemu temu malam minggu
Bersama teman, bersama saudara
Oh mak indahnya berpacaran
Kita mulai menikmati indah syahdu di malam minggu
Bersamamu dan kita berduaan
Lalu dengan sedikit malu, kau bisikkan kata cinta
Dan malam kita pun jadi indah
Selayang pandang pelepas rindu
Aku bertemu dengan dirimu
Di satu malam di bulan yang syahdu
Oh halimah kau curi hatiku
Ku pandang ku pandang ku pandang langit di batas sana
Yang sendu yang sendu yang sendu me-menusuk hatiku
Kalaulah sayang takkan ku merana
Kalaulah rindu pasti bertemu
Selayang pandang pelepas rindu
Aku bertemu dengan dirimu
Di satu malam di bulan yang syahdu
Oh halimah kau curi hatiku
Selayang pandang pelepas rindu
Aku bertemu dengan dirimu
Di satu malam di bulan yang syahdu
Oh halimah kau curi hatiku
Oh halimah kau rebut hatiku
Oh halimah kau jadi pacarku