Monday

Cabaran Sajian Luar MasterChef Selebriti #2

29/4/2013... 2 pasukan berentap dalam Cabaran Sajian Luar yang kedua!  

Diketuai oleh Syura (pasukan biru) dan Kenchana (Pasukan merah). Semua Selebriti melangkah masuk ke lokasi Cabaran Sajian Luar.. Pullman Putrajaya..

Photo: #MasterChefMY - Selebriti melangkah masuk ke lokasi Cabaran Sajian Luar.. Pullman Putrajaya..

Disaat cabaran bermula kita dapat menyaksikan semua selebriti penuh semangat menuju ke tempat yang ditetapkan..

Photo: #MasterChefMY - Cabaran bermula sekarang!

Photo: #MasterChefMY - Tema Cabaran kali ini adalah Cocktail Food / Finger Food - Makanan
Tema mereka kali ini adalah Cocktail Food / Finger Food - *hik hik hik Nad pun baru tau yang maksud tema dia kali ni cocktail tu bukan lah bermakna cocktail  buah buahan tu aje.. rupanya konsep makan dia sekali ngap*

Kejam sikit kali ni Pantri di atas.. Dapur di bawah.. kene la jalan jauh ya.. Antara gelagat mereka.. 

Photo: #MasterChefMY - Baby Face tak larat dah nak angkat barang..

Photo: #MasterChefMY - Pantri di atas.. Dapur di bawah.. kene la jalan jauh ya..

Lagi gambar masa proses penyediaan makanan.... 


Photo: #MasterChefMY - Apa pula hidangan yang akan disediakan oleh pasukan MERAH yang diketuai oleh Kenchana?

Photo: #MasterChefMY - Chef Adu mencadangkan hidangan "vegetarian" kepada kedua-dua pasukan.. Satu cabaran tambahan buat mereka!


Photo: #MasterChefMY - Apakah hidangan yang akan disediakan oleh kumpulan BIRU yang diketuai oleh Syura?


Tetamu mereka yang grand untuk merasa hidangan mereka.. wow!!~ terbeliak lah mata Che Ta.. hihihi (kidding)

Photo: #MasterChefMY - Tetamu sudah sampai...

Photo: #MasterChefMY - Hidangan mana yang akan beliau undi nanti?

Photo: #MasterChefMY - Tetamu mula menikmati hidangan..

Photo: #MasterChefMY - Juri merasa hidangan.. mana satu pilihan mereka agaknya?

HIDANGAN RED TEAM


Photo: #MasterChefMY - Hidangan daripada Pasukan Merah



HIDANGAN BLUE TEAM


Photo: #MasterChefMY - Hidangan kumpulan BIRU


PEMENANG.......

Photo: #MasterChefMY - Pemenang Cabaran Sajian Luar kali ini.. Pasukan BIRU!

PESERTA YANG MUNGKIN AKAN TERSINGKIR....

Photo: #MasterChefMY - Pasukan MERAH akan melalui Pusingan Penyingkiran ESOK! Saksikan MasterChef Selebriti Malaysia esok, 9 mlm di Astro Ria (104) & Mustika HD (134)

ESOK LER... Keputusannye.... tapi tak sabar plak nak nengok.. Sapa lah yek... jangan Afiq n Pak Nil sudah.. hihihi.. 


p/s : Kata pertandingan ni nak have fun lah apa lah.. tp ermm... ada jugak yang jenis mcm tak puas ati antara satu sama lain.. hahahaa.. adat pertandingan kan nama pun manusia.. 



Sumber : Mcmy