kenapa ni? tak syg abg ker??


wakak!!~ hehe..assalam.mak aih..garang plak aku ari ni.. hehe.. nak wat mcm na.. emo sikit malam nie.. ehehe!!~ 

kalau korang ada jenguk blog aku kan..korang adalah terpandang satu entry yang dah lama aku pacak kat situ.. ala..pasal aku bgtahu blog aku dalam poses penyelenggaraan.. hehe..sebenarnya aku tak tahu nak selenggara apa.. aku edit2.. tekan itu ini..aleh2 aku nengok tang tu jugak. haha!!~ sebab aku ni bukan lah reti sangat bab2 nie.. hehe..

tp mcm biasa..masih tak siap lagi. tak  tahu lah bile siap blog aku nie.. masih tak lengkap lagi rasanya..
 okey aku tutup pasal blog aku..edit mengedit ni.. malam ni aku nak citer n kongsi sikit ngan korang pasal satu mende ni.. grr... aku pun tak tahu mcm na nak karang..

apa yang terlintas lam kpala otak ni aku taip je..kalau salah faham ke apa ke.. atau silap ke.. korang betulkan lah ea..maklumlah..aku tulis blog ni sambil mnitiskan air mata.. huhu!!~

okey lah.kalau korang nak tahu pasal pe..korang klik je seterusnyer kat bawahnie.. korang baca n komen2 lah sikitnyer..adakah mende ni biasa atau sebaliknya.. makasehh ea :)
korang nengok aku nyer tajuk... "kenapa ni?? tak syg abg ker?? grr!!~ wth tanya soalan mcm tu...sambil tangan tu merayap meraba!!~ taik ko lah mcm tuh.. huuh!!~ :(

terngiang2 dalam kepala otak aku ni ayat2 tuh!!~ bila aku dgr citer ni..aku teringat kisah masa kat kolej dulu...ermm..mana satu aku nak citer ni ea. hehe..kisah malam tadi atau kolej.. hehe.!!~ adess. nad ni sempat lagi gelak.. ggrr..sorry2!!~ serius k.. nengok muke ni..seyes ngak??



sbnrnya.. tadi.aku kuar p makan.. pastu aku ternampak kawan aku menangis di suatu ujung kedai.. erkk.. lebih kurang lah... eh dalam ati aku..tu mcm kawan aku.. asal nangis plak.. tu bisikan ati aku lah. so dengan segera aku ke tempatnya.. ya allah!!~ aku terkejut nengok muke dia .. bengkak sebab menangis.. aku pun apa lagi..cuak lah beb.. grr.. asal plak minah nie..e ku pun ngan selamba..pluk dia..sebab dia pluk aku dulu.. aku tanya lah.. asal ni dee? dia ckp aku... aku..aku.. pastu dia nangis.. erkk.adess.. nangis plak.. kuat plak tuh...

orng2 sebelah seme nengok tak berkelip... emrm.. aku pun pujuk2.. lama gak..dekat 15 minit baru dia tenang!!~ eh ko ingat 15 minit cepat ker? lama der.. pening gak aku kalau lagi lama!!~

pas aku puas mmujuk akhirnya dia mengalah..di ceritakan segalanya!!~ aku pun apa lagi?? APA!!!~ KO LAYANLAH??? shiitt!!~ tu lah yang aku kuar dari mulut dia!!~ grrr!!~
arghh!!~ terngiang2 ayat aku!!~ dia kata bf dia kata... tak syg dia ker?? cinta ke apa ker? sambil tangan merayap dan akhirnya!!~ fuh!!~ bangang betul lah!!~ ermm!!` agak2 lah..  aku pun tak tahu nak ckp apa..aku dgr punya dgr..aku jadi terkilan sebab.. 3 tahun dia menjauhi..kenapa skrg leh jadi mcm ni..erm!!~ aku nak salahkan sepihak pun tak leh.. tp tulah!!~  huhuhuh!!~ segalanya dah terlambat..aku tak mampu nak wat per sebab aku tak tahu!!` nak nasihat suh sabar je lah..ntah!!` ntah!!` ntah!!~  cume bila jadi mcm ni..aku hanya mampu share tangisan ngan dia.. maafkan aku dee.. aku boleh jadi pendengar yang baik..insyaallah..tp sesungguhnya aku tak tahu nak bantu ko dari segi mcm na..maaf...

aku pun balik umah!!~ tinge ni mcm terngiang2 jerp.. rasa mcm nak jerp p bakoo seme lelaki.. eh eh!!~ apa ke hel nyer plak nak bakar seme laki.. hehe!~ poyo gak aku nie.. ntah lah!!~ rasa geram pun ada gak.. mulalah aku tringat kisah fifi yang blaja kat kolej sama ngan aku n laki tuh..

si fifi ni plak degil.. tp tulah!!~ermm.. kalau korang leh  bayangkan..si fifi ni chubby tau.. pastu agak gelap sikit kulitnya.. tp dia baik..baik sangat.. kebaikkan dia buat dia nampak cantikk... dia budak syariah..erm... nak dijadikan cerita.. dia bercinta dengan sorang collegemate kami lah.. sama baya.. jurusan je lain.. si ijal.. si ijal ni..mak aih.. glemer bukan main.. encemm.. huhu!~.. hehe!!~ aku pun tringin gak berkenalan ngan dia.. tp syukurr!!~ aku terbebas.. haha!!~ 

aku n si fifi ni sama kelas..sama bilik.. so seme pasal fifi aku tau.. pasal ijal lagilah aku tau sebab bf aku sama dom ngan dia.. hehe!! :D

seme satu kolej tahu meke bercinta berdua!~ tp..aku konfius.. mcm na meke kapel..meke tak penah kuar..setahu aku lah... tak tahu lah blakang aku...pernah gak aku ajak meke kuar.. tp si fifi ni taknak..ades.. bf aku kata ijal ada gf lain..tp ntah lah,, dia beria kata syg si fifi ni..lelaki kan..aku tak tahu nak ckp pe..

1 day.. aku pelik nengok perubahan si fifi ni.aku pun tanya lah..fifi ko ni makin nampak mcm taks ihat jerp..pucat je muke..nampak chubby lah apa lah..perot buncit.. then dia cakp dia busung!!~ busung?? whats dat?? oh i dont know about busung,,, ni aku tak ckp lah..konon2 dalam ati aku tertanya2 mcm tuh..

aku tak tau mcm na nak terangkan pasal busung..korang cari sendiri lah ea. dia kata dia busung..der..pelik giler..agak2 lah... 

nak dijadikan cerita..satu ari dia terjatuh dalam tandas..pastud ia jerit panggil aku..aku masuk lah!~ ya allah!~ darah!` banyak gile!~ dia keguguran.. tu jerit kawan aku lah..aku tak tahu masa tuh.. hehe!~ mcm na kawan aku tau aku pun tak tahu.. aku ni takleh nengok darah.. mulalah rasa mcm nak pengsan..so... aku tak tahu apa yang berlaku lepas tuh sebab aku kene jauhi dia.. uwaa!~ tak tahan leh pitam..mujuk kawan2 lain ada..

aku pun ke hospital dia kene tahan lama gak.. si ijal langsung tak melawat dia.. taik tul.. masa kat sana..aku pun tanya lah..mula2 taknak..tp aku nak bz body sikit.. hee!~ sebab aku asik dgr dari mulut org.. ko tahu lah mulut org.. teruk bebenor..so aku pun nak lah dgr dari mulut dia.. erm.. dia pun bercerita lah... ermmm...................................................... aku hanya mampu mengeluh!!` kenapa ijal sanggup buat dia mcm tuh!!~ semua nya sebab ayat yang lebih kurang sama.. tak syg abg ker?? apa masalahnya??? kalau tak syg abg??? kalau syg abg?? ha???? aduhaiii!~ ada lagi ke manusia mcm nie.. 

aku tak mampu nak salahkan si fifi ni sebab dia nampak naif sangat...dia kene buang kolej.. si ijal selamat lagi..tanpa malu si ijal teruskan blaja kat kolej tuh.. ermm!~ geram plak.. so dipendekkan cerita.. aku lost contact ngan fifi.. 

satu ari bf aku ckp dia n ijal nak turun kuantan.. so aku pun ikutlah kuar.. terjumpalah si fifi.. dia kerja kat restoran.. ermm.. restoran xclusive tau.. hihi... tak yah sebut nama..sebab dia kerja lagi kat situ..nnt ada plak korang p.. :P

aku pelik nengok si ijal n fifi tu mcm dah biasa jumpe..padahal setahu kami dia org dah lama lost contact... kebetulan waktu tuh si fifi half day so leh aku borak2 ngan dia.. duk borak2..emm!!~ setianya minah ni.. tp setia dalam maksiat.. ades.s. pening aku.. nak klasifik kan..

rupa2nya si ijal tuh datang sokmo kuantan tu melunaskan nafsunya kat si fifi nie..ades.. teruk betul.. dah2..tutup pasal ni.. cume aku tringat kata2 si fifi..dia selalu pesan kat ijal..suh kawini dia..sebab dia takda sapa2.. family dah buang dia.. seme dah buang dia.. dia selalu ckp.. sy buruk..sy huduh..sy takda sapa2..saya ada awak jerp.. jangan khianati sy.. dan macam2.. huhu!~ aku pun mengalir air mata nengok..

si ijal kasi harapan gile2 kot kat si fifi ni.... tapi sampai ari ni..dah nak dekat baper tahun dah.. ampeh!!~ takda ikatan langsung..aku tak tahu apa nak jadi kat si fifi nie... dan satu rahsia besar yang fifi tak leh tahu..adalah.. si ijal dah berkahwiinnn....................  uwaa!~ sian kan..tragis tak? emm... kenapalah nasib dia  malang.. sebab apa aku tak salahkan si fifi.. sebab ijal tu jahat..elok2 si fifi jual mahal.. bertudung labuh.. tak pandang lelaki.. dia kaco.dia ngorat.. dia buat perempuan yang tak pernah bercinta rasa mcm na bercinta..tp cinta yang dia kasi cinta najis.. hiish!~ org lain kapel gak tp takdalah mcm tuh.. bile org tuh dah bercinta dia buat plak mcm ni.. ermm!!~ ntah lahh!!` no komen...

nengok aku ni..aku pun pernah bercinta.. 5 tahun beb aku kenal dia.. tp.. alhamdullilah..aku takdalah nak buat mende2 tak berfaedah.. tp tu lah.. kalau dah takda jodoh kan.. kalau ditakdirkan dia bukan untuk kita..maka bukan lah.. aku ngan bf tak lama... ermm :( 

tp aku bangga kenal dia..org yang pernah hargai aku.. walau skrg dah putus ngan dia.. mungkin aku silapnya yang terjadi perpisahan ini.. 

ada nasihat untuk aku???? ea lah aku memerlukan nasihat dari korang untuk menasihati dee n fifi :)

You Might Also Like

21 comments