Monday

dapat rm50 bile kutuk Amal


okey..kontest seterusnya yang nad nak join adalah kontest dari nuramal...
hehhee...wow..tak tahu lah leh menang ke tak kan..ermm :( harap2 menang..ea tak?

okey... sapa2 nak tahu pasal syarat2 dia atau tentang dia just klik je nama --->  Nuramal

so kiter teruskan... kutuk mengutuk... hahahah..siap lah kau... :P




cakk!!:D sapa lah nadea ni nak kutuk amal kan..nad ni pun newbie jugak.. tp nad pun dah masuk kontest nie..nad jawap je lah ea.. ikhlas dari ati buat amal..pandangan nad..betul salah itu no 2...

okey.. nad dah folow..dah masukkan pun lam bloglist nad yang huduh nie..tp amal leh bersama2 ngan blogger BCr yang hebat2 tau.. hehe... okey banner dah letak..

so..kita teruskan dengan mengomen.. kita mula dengan :-


Kebaikan

1. Blog sweet. warna pun sweet.. i think Amal pun sweet.. nice..pandangan to cool je rasa

2. ada lagu..walaupun tak suke blog yg ada lagu..tp dia bleh pause n stop.. so takda masalh..n tak lah lambat loading n i like all that song yang amal ada..mang best..sangat best... so ni kelebihannya..watkan nad nak masuk sokmo..

3. tulisan dan penulisan pun jelas,, tak lah blurr sangat..ayat pun mudah difahami.. senang kami terpikat..

okey,, cukup 3.. now keburukan..nad nak lebih sikit lah ea.. 8 nad nak kasi... nad akan cari sampai jumpe...

Keburukan

1. yess..kenapa letak rama2 kat situ.. hehe..mcm pelik jep .. mungkin kalau gantikan dengan templates lain yang kedudukan dia,,taklah sebelah rama2 tu kosong kan? faham tak maksud nad?/

2. cube bayangkan kalau blog amal berlatarkan gelap dan dia nyer font n corak2 dia cerah..kan chomel.. ni dua2 terang..mcm tak masuk warna tu dalam jiwa nie.. gitu leerr.. ehehhe

3. buat page lain untuk award2 n banner tuh.. mungkin bila ada page..boleh wat citer sikit pasl banner tu kan? so kalau org tengok..org klik jerp bahagian banner.. 

4. knp pic icon fb dan twiiter tuh duk kat bawah..letak kat atas kan smart.. mungkin leh gantikan dengan tempat rama2 ker.. ea tak?

5. kenapa nad suke 3 column..sebab leh susun seme baik2.. lebih teratur,,kalau dua.. dia akan panjang sebelah sidebar... 

6. tak perlu sampai org takleh click kanan tuh..disable right click..sebab..ada kadang2..mende tu memudahkan kita yang blogwalking.. when kita dah letak jiwa kita tak blogging... kita kene pasrah if org copycat kita nyer entry or whatever..so..bile upload pic tu kene pada2.. jadi mnde penting..now mcm susah nad nak tengok :(

7. kalau boleh buat border tau ... supaya tak nampak bercampur..

8. kalau nak letak banyak2 entry kat depan..pendekkan dia..dengan menggunakan button readmore

okelah banyak lah komen..sorry ea.. kalau amal nak komen blog nad pun takpa.. 

so..nad doakan amal sabar dan teruskan blogging ea..

nad menang ke tak ke..nad tak kisah yang penting amal vote nad tau :P

hehehe :P assalamualaikum




ALAMAK.. 
lupa nak tag plak..uwaa!!~ nak tag sapa nie..


Alepridz


Ainina