Lagenda Budak Setan


Lagenda Budak Setan??

pernah nengok tak citer tuh?? best kan?? pada yang tak pernah tengok..bek korang tengok..pada yang dah tengokk.. apa korang rasa?? okey!!~ ada yang komen kata best..ada yang komen kata tak best.. tp takkan lah korang tak touching langsung kan... tul tak???

okey pada pandangan saya lah!!~ citer tu not bad..kombinasi lagu dia pun best.. ala..untuk org yang ngan frust mcm aku nie.. mudah lah touching2 ni kan..lagu dia plak..perghh!!~ bila cinta.. ini.. hanyalah untukmu yang ku rasa kini.....(erkkk!!~ adess... betul ke tak lirik nie.. hehehehe...) ari ni,,,aku bosan..aku nak nengok sekali lagi jerp citer tuh..ermm..tp bile pk macam tak syok ugakk..ermm!!~ kena gak nengok..kan kan kan!!~ tp sebelum tuh nak citer lah kat korang sinopsis citer ni sikit...

tp sebelum tuh..aku ni baru dapat tahu yang rupenye citer tu di adaptasikan..(betul ker penggunaan ayat aku nie) dari novell... tp aku tak pernah baca novel2 sebab aku tak suke baca2 novel ni..pernah baca ombak rindu jerp...hehehe..kalau betull..mesti best kan..org ckp... dalam novel lagi real..lagi setan lah si budak setan nie..adess...mcm nak cari jugak dia nyer novell...takpalah..kiter berbalik kepada sinosis nyer..hahahaha..mcm baca sastera plak... apa yek aku nak sinop kan cerita nie... ermmm... jap2 pk wat ayat..jap ea..

>
>
>
>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>oppsss!!~ >>>>>

okey!!~

Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.


>>>>>> oooppsss!!~ layan lagu nie dulu!!~ baru sambung


Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.

Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.

Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak
You Might Also Like

0 comments