Thursday

Tips Hidupkan Enjin Kereta Selepas Banjir

Seperti yang kita ketahui setiap hujung tahun pasti di Pantai timur akan mengalami banjir samaada ia diluar atau didalam jangkaan. Seperti yang kita ketahui juga Pantai Timur kini mengalami musim banjir yang teruk sehingga melumpuhkan banyak kawasan terutama di tempat kelahiran ku iaitu di Kuantan, Pahang.

* Pic dari Phat *


Alhamdullilah tiada dalam keluargaku yang keretanya ditenggelami air kecuali rumah lah.. sempat ayah dan adik menyelematkan kereta. 

Namun aku menerima pelbagai keluhan dari sahabat2ku yang mana mengatakan kenderaan mereka dah ampuh dalam air. Sedih namun semua tu dugaan yang telah diberikan. Harap yang terlibat dapat bersabar.

Ramai yang tidak mengetahui apa yang harus dilakukan sekiranya kereta anda ditenggelami oleh banjir yang melanda.

jadi Nad nak share satu link kepada korang yang mana nakkan tips ini .. korang leh lah jenguk blog Phat ni... semoga info ni berguna kepada korang... 

jangan marah ea phat comel...