Blog Review Assignment 1 Oleh Jejaka Terhangat.

Blog Review Assignment 1 Oleh Jejaka Terhangat.

Haii!!~ lama tak update blog.. hehe... ari ni tetibe rasa mcm nak post n3 baru.. tp entry kali ni sebab nak sahut cabaran Jejaka Terhangat... ehhehe... cehhwah!!~ mcm pro plak nak sahut2 cabaran otai BCR ni... hehe.. takdalah... saja jerp nak memeriahkan majlis.. mana lah tahu akan menjadi insan terpilih kan.. Okey!~ Tak nak buang masa.... Jom kiter usha.. bukan disini... klik lah sambungannye k kengkawan... hahha!~ bluuekkss :P



Okey.. berbalik pada tajuk kita iaitu 

Blog Review Assignment 1 Oleh Jejaka Terhangat.


Apa semua ni?? jap!! nak copy dari Profesor ni.... jap ea.. adess...kasi assignment susah2 plak ni... 
=
=
=
=

Woah, Blog Review Assignment oleh Jejaka Terhangat dah bermula. Apa tu Blog Review Assignment? Meh aku terangkan..

Blog review assignment ni aku tugaskan kat korang untuk buat review blog kat blog yang aku tetapkan. Contohnya, aku suruh korang review blog AdamXis. Dan korang kena buat entri tersebut dan linkan ke entri ni. Tak susah pon..

Ganjaran pemenang? Feed blog dia akan dapat tempat kat sidebar blog Jejaka Terhangat ni selama seminggu. Atas sekali (4 latest entri). Wow, best kan award tu. Assignment pon takda la susah mana pon..




Apa yang perlu korang buat?

1. Buat entri bertajuk "Blog Review Assignment 1 Oleh Jejaka Terhangat".

2. Letak header blog Jejaka Terhangat dan linkkan ke entri ni.

3. Buat review ringkas tentang blog berikut:




Review simple je cukup. Korang letak 2 point yang best pasal blog tu dan 1 atau 2 point yang blog tu perlu diperbaiki. Kalau lebih pun takpe. Lagi bagus. Ngehh..

4. Linkkan entri blog review assignment korang kat entri ni. Done..


Pemenang dipilih berdasarkan review yang paling best.

Tarikh tutup tak lama. Assignment ni aku bagi sampai 11.59 malam esok je (Isnin). So, cepat2 la buat yek. Tak susah pon..=)

p/s : hahahha.... okey... jom kita buat assignment nie.. atas tu baru soalan..hahah dah panjang lebar...



Aduhai... Sapa lah saya ni nak ngomen blog otai mcm Syed ni... aduhai.. menggigil jari ni.. wakakkaka!~ takdalah..okey kita jadi profesional k.. sy komen.. sebagai kawan anda.. okey. :!!~ dan saya yakin anda pun sempoi..layan je kan.. hahahah!!~ okeylah.. ni dia.. 2 yang best dan 2 yang tak best kat blog anda..

keBESHan   :
  • Dia nyer Design Graphix2 tuh!~ fuh!~ mang cun giler lah kan..sampai teringin gak nak suh dia design kan header untuk nad sekali..hahahha!!~ sesuwai lah..dia kan Graphix Designer.. Disebabkan sy ni mang suke warna hitam... mang blog dia kena ngan jiwa saya... 
  • Dia nyer blog still ada jugak tutorial2 berkaitan ngan blog ni.. dan untuk newblogger mcm saya ni..mang itulah yg saya cari... hahaha!!~ Setiap tutor dia mesti akan ada gambar... dan gambar dia mesti ada logo dia..haha..suke lah nengok dia nyer trademark tuh... SG <--- logo tuh lah
Xtra : okey... dari segi org kata diri dia plak.. walau 1st time kenal dia.. n tak pernah jumpe.. tp dia mang friendly giler... pernah voice confference dengan dia.. n lagi mengukuhkan yang dia tuh mang besh n ramai walau pun dia malu2 masa nak ckp tuh..hehehehe... tp suke lah kenal dia n dia best among the best <-- bukan bodek.. tp reality

keXBESHan :
  • Atas n bawah okey dah.. tp suram plak kat bahagian post n3 n sidebar.. kalau dia isi border ker atau warna2 sikit kat situ mesti ceria...sebab dia gune colour font kelabu..so tu yg wat nampak suram.. tp mood pelawat akan ceria balik bile nengok header n footer dia yang chumel tuh
  • yang kedua plak pasal header dia jugak... tak secantik header dia masa gune blogspot tuh... mungkin dia leh design yang lebih power lagi tuh..... ni dari pandangan mata saya lah...
Xtra : hahha ada xtra jugak............ panjang sangat nak kene scroll sampai kat bawah... kemas katil tuh sikit ea.. 


hahahah!!~ beshnyer dapat komen orang!!~ wakakakkakaka!!~ pas ni masuk BCR kene nyuruk belakang CL lah... sebab nnt SG cekik... kenapa pilih CL sebab bile dia gelak.. SG mesti tutup tinger.. sempat larikk...


ahahah!~ k lah.............. byeeeeeee muahhh!!~ bisik kat Jejaka Terhangat <--- pilihlah aku jadi pemenangmu (nada lagu kris - pilihlah aku jadi pacarmu )

You Might Also Like

5 comments